A-laget: Best i lokalderbyet

Postet 05/14/16 i Herrer senior, Ingen kommentarer

Da var dagen kommet for årets første av to oppgjør mellom Sør mot Nord, dem mot oss, blått mot rødt, kompiser mot kompiser og gamle lagkamerater. Forskjellen på dagens oppgjør og tidligere bataljer på 80 og 90-tallet er at vi i dag er samlet under vår felles samarbeidsklubb Modum. Selv om vi er gode venner utenfor banen, så skal det spilles 2x45min. Det er selvfølgelig en viss stolthet som står på spill. Vi har godt av slike oppgjør selv om vi i dag har et felles mål for lokalfotballen!

Et godt antall tilskuere hadde tatt turen til Tangenodden denne kvelden for å få med seg oppgjøret mellom de gamle erkerivalen. Gaupene kom best i gang å satte umiddelbart press på gjestene i blått. Etter kun 4 minutters spill måtte veteranen Hovland plukke den første ut av nota. Vikersund fortsatte å sette press på gutta fra Engerkrysset, og med litt mer tur kunne lystavla fort ha vist 2-0 og 3-0 før kvarteret var spilt. Men kara fra Åmot har stått i hardt vær før og berger seg over det verste trykket. Som gutta fikk beskjed om i garderoben før start, så er Åmot giftige foran kassa og man må ikke gi de lillefingeren, for da tar dem fort hele hånda.
Angrepsrekka til Åmot er stappfull av rutine, ringrevene Paulsen og Vikersundgutten Halland er karer som har bøtta inn mål i en årrekke. Åmot har i år som i fjor et tett samarbeid med Modum, dette i form av 2-3 karer fra MFK som stiller i kampene til Åmot. Denne kvelden var blant annet ny signeringen til MFK før sesongen unge Garmo med Åmot til Tangen. Driblefanten fra Drammen er også en kar som veit hvor målet står og etter 21 minutters spill finner han veien til nettmaskene til stor fortvilelse for hjemmelaget. Gaupene lar seg ikke affisere av Garmos scoring og fortsetter å trykke på. Gutta spiller seg fint frem til flere gode muligheter, men lykkes ikke helt med å overliste Hovland. Men i det 34 minutt bryter Vikersund ballen høyt i banen og setter fart fremover. Åmot henger ikke med og Tangen sender en finfin pasning på tvers til Bottolfs som kommer stormende fremover på høyrekant. FIFA scoring! 2-1. Men nok engang biter Åmot seg fast! Gjestene får tildelt et frispark i god posisjon i det 37 minutt. Det utnytter de blå til det fulle. Ballen blir pisket inn i boks og der vinner Paulsen duellen som han har gjort så mange ganger før. Utligningen er et faktum, 2-2. Men nok engang står gaupene opp, fortsetter å spille ball og truer den bakre fireren til Åmot. På overtid i første omgang setter yngstemann Winther fart. På veien fremover lurer han et par Åmot karer inn i garderoben før han limer ballen helt nederst i stolperoten, utagbart for Hovland. 3-2, til stor jubel fra de fremmøtte.

Andre omgang starter med et visst trykk fra Åmot. De har klart mest ball innledningsvis, men de kommer ikke helt til de store sjansene. Vikersund rir av seg det største presset. Åmot blir tvunget til å gjøre enkelte bytter utover i omgangen som gjør at gaupene tar mer og mer over. Engerkryssets eminente sisteskanse må takke for seg etter drøyt 70 minutters spill og inn kommer yngstemann Engemoen Hansen (15år). Ung og spennende keeper som Modumfotballen vil få se mer av i årene som kommer. Mot slutten av omgangen er det også duket for årets første kamp for Ellingsen som er tilbake i moderklubben etter å ha figurert i forskjellige farger i bygda de seneste årene. Espen er med på å sette preg på kampen det siste kvarteret med god rutine og tøffhet i duellene. Winther føler han ikke har gjort nok i kampen og ønsker å smelle spikeren i kista og gi Åmot nådestøtet. Etter drøyt 78 minutters spill får gaupene frispark på hjørnet av 16 meteren. Winther steller seg opp og lurer ballen i nettet bak Hansen. 4-2! Vikersund tar en velfortjent seier og en svært etterlengtet mot kara i blått. Vi takker Åmot for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen, så møtes vi igjen til høsten til et nytt oppgjør mellom Nord og Sør, oss mot dem, rødt mot blått. Vi ønsker alle en god pinsehelg og 17 mai! Så får vi alle feire med de flotte fargene til Vikersund, Modum og Åmot på tirsdag!
Neste kamp er fredag 20 mai. Da møter gaupene Holeværingen på Svendsrudmoen Stadion. Vi håper de mest ihuga tar turen nordover for å se Vikersund i jakten på nok en trepoenger på Ringerike.

KIV!
Kampfakta:
5. Serierunde 5.div.avd.1, Vikersund stadion, 13. Mai 2016:

VIKERSUND – ÅMOT/MFK2 4-2 (3-2)
Mål:
1 – 0 (04) Lasse Tangen
1 – 1  (21) Truls Garmo Johansen
2 – 1 (34) Tom Bottolfs
2 – 2 (37) Anders D Paulsen
3 – 2 (45) Kim F Winther
4 – 2 (78) Kim F Winther

Vikersunds lag:
Bernt Ole Sprakehaug, Ruben Iversen, Vegard Hansen, Lars B Uhlen (Vegard Øvereng Bonsaksen inn 60. min), Lars M Winther, Tom Bottolfs (Espen Ellingsen inn 78. min), Kim F Winther, Tom Korsgård, Pål Spone, Brahim Boustta (Nicklas Andreassen inn 20. min) og Lasse S. Tangen.
INB: Børre Østenengen, Gunnar Dokken.