G15: Innholdsrikt oppgjør mot Glassverket!

Etter en jevn-spilt kamp mot Svene/ROV 7er hjemme på Tangen, var det nå klart for bortekamp mot Glassverket. Med en fra før av tynn stall og noen fravær, var det kun 12 mann som tok turen nedover for å spille mot Glassverket. Blant disse hadde vi med oss Kristoffer Ramberg fra G-2001, som sporty stilte opp til kamp mot gutter som var 2 år eldre enn seg selv.
Tidligere hadde Glassverket spilt seg til hele 9-4 seier over Slemmestad og 1-4 seier over Holeværingen Ubuntu. Dermed ligger de på 2.plass før dagens kamp, med 6 poeng og +8 i målforskjell.

Klokka bikket 19.00 og dommeren blåste kampen igang. Kampen startet forholdsvis rolig, men etter kun knappe 9 minutter av kampen, vinner Alexsander H. ballen høyt i banen. Han forserer med ball alene og putter ballen forbi keeper, 0-1 til Vikersund. Glassverket var tydelig ikke fornøyd med målet imot så tidlig og gikk rett i angrep etter avspark. Men etter kort tid klarte Adrian og få klarert ut ballen og traff en umarkert Lars på midtbanen. Lars spiller en kort pasning til Henrik og starter å løpe mot Glassverkets mål. Henrik Buer ballen i fin bue over forsvaret og en onside Lars er nå alene igjennom med keeper. Her gjør Lars ingen feil og kipper ballen på mesterlig vis over keeper og i mål, 0-2.
Etter en bra start, er Vikersund frampå igjen. For etter 14 minutter kombinerer Lars og Henrik nok en gang fint sammen. Etter fint veggspill, får Lars med seg ballen forbi forsvarer med litt skrå vinkel på mål. Lars Prøver skudd, men dessverre så triller ballen ut til utspark fra keeper.
Nå ser det ut som Glassverket har våknet fra sjokket, og har sakte tatt over kampen. Så når kamp-uret viser 25 minutter, spiller de ballen fram til en spiller, som på 15 meters hold legger an for skudd. Sander er våkent oppi Spilleren og får uheldig taklet på ulovlig vis, før skuddet kommer. Han belønnes med gult kort og hjemmelaget får straffe. Glassverket setter ballen sikkert i mål og reduserer til 1-2.
I det 29 minutt vinner Alexander H. ballen på venstre siden og forserer med ball opp langs siden. Lars er våkent med på angrepet og får ballen. Han legger an til skudd, men skuddet blokkeres og Glassverket får avverget sjansen.
Ikke så lenge etterpå hadde hjemmelaget skaffet seg hjørnespark. Corneren havnet uti returfeltet, hvor det stod en glassverket spiller helt alene. Han skyter og ballen har retning mot vinkelen, helt utagbart for keeper. Heldigvis stod Alexander H. på stang og fikk såvidt headet ballen vekk.
På overtid av 1.omgang får Bjørn ballen på høyre side og med godt overblikk spiller han igjennom Lars. Med en forsvarer like bak, fører Lars ballen skrått inn mot mål og blir felt innenfor 16 meteren. Dommer er ikke itvil og dømmer helt korrekt straffe. Lars går fram og skal selv ta straffen. Med masse selvtillit tar han fart og tupper ballen elegant med beinet bak det andre. Ballen går i motsatt hjørne for keeper, 1-3.
Rett etter avspark, blåser dommeren av for pause på Glassverket Gress 1.

2.omgang startet utrolig bra for Glassverket, for bare 2 minutter ut i omgangen, fikk de corner. Hjørnesparket ble «curlet» inn og havnet på hode til en umarkert Glassverket-spiller på bakre stolpe, som enkelt headet ballen i mål. Dermed 2-3.
Nå var Glassverket i fyr og flamme etter corner-målet og tok helt overtaket i kampen.
Med 47 minutter spilt, spiller de seg gjennom forsvaret og kommer til skudd. Skuddet reddes derimot av Sander i mål, men på returen venter en Glassverket spiller og utligningen var et faktum, 3-3.

Bare 3 minutter etter målet fikk Glassverket pånytt hjørnespark. Skulle tro man så på reprise fra forrige corner, siden denne nesten var identisk med den forrige, og Glassverket tok føringen, 4-3.
Etter bare 13 minutter spilt i andre omgang, måtte Vegard ut med hodeskade, etter en smelle han fikk i første omgang. Dermed hadde Vikersund ingen flere å bytte inn og de elleve på banen måtte gjøre sitt beste resten av kampen. Bare 3 minutter etter skaden, fikk Glassverket nok en corner. Vikersund henger ikke med denne gangen heller og ballen havnet hos en Glassverket-spiller, Som enkelt puttet ballen imål, 5-3.
Etter et voldsomt bombardement av mål fra hjemmelaget, begynte Vikersund nå å komme inn i kampen igjen. Så i det 59 minutt, får Kristoffer ballen på kanten og setter fart forover. Han kommer til innlegg, men forsvaret er våkent og får klarert. Bra intiativ av 2001 spilleren, som spiller sin første G15 kamp.
Når kampen passerer det 62 minutt, får Glassverket kjempet seg til en ny corner. Nok en gang blir det reprise av 2-3, og 4-3. Ballen slås inn, ingen markering og heading i mål, 6-3.
I det 70 minutt, får Glassverket kast høyt i banen. Da bestemmer Aleksander J. seg for å hoppe med hendene først, og han hindrer kastet med hendene. Dommer belønner ham med et korrekt gult kort og frispark til hjemmelaget. Frisparket slås mot første stolpe. Der venter en umarkert Glassverket-spiller som banker ballen i nota. Uttakbart for stakkars Sander i mål, 7-3.
2 minutter på overtid, senket Glassverket skuldrene og alle trodde de hadde vunnet 7-3. Men dommeren hadde ikke blåst av kampen ennå og Vikersund gikk i angrep. Lars fikk ballen på 16 meters hold. Etter å ha driblet seg litt nærmere mål, mistet han ballen og ballen trillet inn mot keeper. Idet keeper trudde han kunne plukke opp ballen, kom Henrik ut av intet og snappet ballen før ham. Nå var Henrik alene igjennom på blank kasse, men idet han skulle putte ballen i mål, ble han taklet stygt av keeper. Dommer blåste korrekt for straffespark og belønnet itillegg keeper med rødt kort. Denne gangen var det Alexander H. sin tur til å ta straffen, og han gjorde ingen feil, 7-4.
Etter straffen skulle man tro at kampen var over, siden vi allerede var 4 minutter på overtid. Avsparket gikk, men dommeren blåste overraskende ikke av kampen ennå. Dermed Braste Vikersund forover og fikk spilt Lars igjennom alene med keeper. Den nye keeperen til hjemmelaget, var ingen match for Lars og han kunne enkelt putte inn sitt hattrick, 7-5.
Rett etter avspark, blåste dommer av kampen og Glassverket fikk med seg en 7-5 seier og 3 nye poeng.