Sånn skal det gjøres gutter!

På hjemmekampen mot Hønefoss BK fikk vi en etterlengtet opptur. Vikersund vant 5-0. Ut i fra tidligere kampresultater denne våren, var det et antatt bedre lag vi møtte. Derfor smakte denne seieren så ekstra godt.

Sammenlignet med tidligere kamper denne våren, spilte vi nå en betydelig bedre kamp. All ære til forsvarsrekken som gjordet det svært vanskelig for Hønefoss å komme til avslutningsmuligheter mot mål. De holdt linja fint, og sørget flere ganger for at motspillerne gikk i den berømte ”offside-fellen”. Og de få avslutningsmulighetene Hønefoss tross alt fikk, ryddet våre to keepere mesterlig opp i. Denne gangen var det potte-tett bakover, og det ga en trygget og optimisme som forplantet seg i resten av laget.

Vikersund scoret det første målet ca 10 minutter ut i første omgang. Det ga gutta blod på tann, og det var tydelig å se at nå ”ønsket vi å vinne”. Lagmoral og den kollektive innsatsen ute på banen var bra. Gutta løp mye og tok ut alle kreftene på banen. Vi har blitt mye flinkere til å ”gjøre oss spillbare” og utnytte ledige rom på banen. Pasningsspillet satt på helt annen måte nå, enn hva det har gjort tidligere. Det er rett og slett herlig å se at ting vi har terpet på på trening, omsettes til såpass godt spill i ekte  kampsituasjon.

Hittil har vi to seire og to tap. To kamper gjenstår før sommeren, og nå har vi som mål å avslutte i den øvre halvdelen på tabellen. Det bør være et realistisk mål.