Knepent tap 3-2 mot Svene/ROV for G16.

Tirsdag etter påske var det klart for første seriekamp for G16. Trenere og 14 spente gutter med følge av foreldre tok den lange veien til Stevningsmogen fritidspark 1 km fra Lampeland.  Etter en drøy times kjøring ankom de det nye flotte idrettsanlegget midt mellom Flesberg og Svene  for å møte samarbeids laget Svene/Rollag og Veggli og gjorde seg klare for kamp. Kampen ble jevnspilt og spennende og det stod uavgjort 2-2 til pause, etter 2 flotte mål av Alxander Haveråen. 2. omgang ble også jevnspilt, men VIF fikk ikke uttelling på sine mange sjanser mot slutten av omgangen, og Svene /ROV sin scoring etter 55 minutter ble avgjørende. Det bør nevnes at to måls scorer Alexander måtte ut med hjernerystelse etter 65 minutter, og trolig ble snytt for straffe da han ble skadet.

Vikersund starter kampen friskt, når Stian allerede etter 6 minutter løper seg fri på venstre kanten og kommer til skudd. Skuddet gikk dessverre utenfor mål. Bare 4 minutter senere vinner Zakka ballen til Stian, som spiller Haveråen gjennom forsvaret. Haveråen får en touch på ballen før keeper og havner relativt langt ned mot dø-linjen. Likevel velger han å skyte og klarer på mesterlig vis å sette ballen i lengste stang og i mål, 0-1 til Vikersund.
Som det ofte sies, kommer mål gjerne etter mål, noe som var tilfelle i denne kampen. For minuttet etter, rett fra avspark, går Svene/ROV i angrep og scorer utligningen. 1-1.
Med det fikk Svene/ROV blod på tann og etter snaue 2 minutter etter utligningen, kommer de seg fri på høyre kant. Innlegget havner foran mål, Forsvaret klarerer, men ballen treffer en Vikersund forsvarer og triller inn bak en sjanseløs Sander i mål. 2-1.
Deretter følger en rekke gode sjanser for begge lag, men uten uttelling.
Når kampklokken runder 37 minutter spilt, slås ballen høyt opp mot en gjennombruddshissig Haveråen. Ballen spretter og både forsvarer og keeperen til Svene/ROV feilberegner ballen. Det gjør derimot ikke Haveråen, som snapper ballen og breisider ballen i kassa, 2-2.
Vikersund opprettholdt presset til dommeren blåste for pause på stevningsmogen kunstgress.

Andre omgang starter uten at noen av lagene kommer til veldig merkbare store sjanser.Så etter spilte 15 minutter av andre omgang, kommer Svene/ROV seg fri på venstre side og ballen havner i mål, 3-2.
Bare minuttet etter måle får Svene/ROV en ny sjanse fra 16 meter, men Sander redder skuddet.
Når kampen går inn i det 61 minutt, bestemmer Lars seg for å gjøre alt på egenhånd. Han fører ballen fra midtstopper plass og dribler seg helt fram til Svene/ROV sin fem-meter. I det han lader skuddbeinet, klarer en forsvarer så vidt å få inn en takling og ballen havner utenfor mål.
Vikersund begynner å få overtaket på kampen, idet det på ny blir spilt en lang ball opp mot Haveråen. Han løper mot ballen og kolliderer med keeperen til Svene/ROV, mens ballen går forbi begge. Dommer vinker bare spillet videre, selv om det nok burde vært dømt straffespark. Haveråen blir liggende på bakken og etter noen sekunder våkner han til og får hjelp ut av banen. Resten av kampen presser Vikersund og har 2 kjempe store muligheter til å score mot slutten. Sivert får kanon treff på hel-volley, fra 7 meter, men keeper redder på mirakuløst vis. I tillegg ble Jørgensen spilt igjennom alene med keeper, men lobben havnet i klypene til keeper. Dermed blåste dommeren av kampen til et knepent 3-2 tap for Vikersund.