G-98 på tabelltopp med storseier mot Ådal

Da var det klart for en ny hjemme kamp for Vikersund G-98, Denne gang var det Ådal IF som tok turen til Tangen. Med 4 kamper spilt i serien, har Ådal vunnet 3 av dem, så vi forventet en jevnspilt fotballkamp. Noe som fort viste seg at det ikke skulle bli, for Vikersund tok føringen fra start og etter halvspilt kamp stod det 4-0 til VIF. I garderoben bestemte Vikersund-gutta seg for å score 4 mål til, men klarte bare 3. Dermed endte det hele med en 7-0 seier. Nå ligger Vikersund på 1.plass på tabellen, sammen med Åssiden 2. Begge har 15 poeng og +25 mål med 2 kamper igjen å spille. Så kampen mot Mjøndalen 2 og Hønefoss/NUIL blir 2 viktige kamper.

Torsdag 27.09.12. kl.19.00 på Vikersund kunstgress

Vikersund – Ådal (4-0) 7-0

Mål: Kim Fredrik Winther 2, Niklas Didriksen 2, Pål Spone 2, Håkon Ørpen 1.

Dommer: Per Birger Aasland, Kongsberg IF.
Ingen gule eller røde kort.

Vikersund stilte med følgende lag:
Syver Røhnebæk Kongsrud(70)
Tage Belgum Gundhus(51) – Alexander Haveråen(70) – Aleksander Jørgensen(70) – Sivert Drolsum(28)
Daniel Skage Schou(30) – Petter Stenbro(64) – Ivar Heimstad(70) – Niklas Didriksen(30)
Kim Fredrik Winther(64)
Pål Spone(51)

Håkon Ørpen(46) – Benjamin Engebretsen(46) – Kristoffer Hartz Braathen(42) – Kjetil Hellum(19) – Erik Berg(19).

Kampen er bare to minutter gammel, når Vikersund får sitt første hjørnespark. Ballen slås inn i feltet og treffer Petter på hode. Headingen treffer tverrliggeren, og en godt posisjonert Kim Fredrik plukker opp returen og setter inn 1-0 til VIF. Etter målet dabbet tempo litt ned og ballen forholdt seg for det meste på midtbanen. Så i det 9 minutt slår Ivar en presis pasning fra høyre siden over til Daniel på venstre siden. Daniel spiller ballen videre til Pål, som på mesterlig vis spiller ballen forbi alle, til og med keeper. Niklas har gjort et nydelig løp på bakre stolpe og kan enkelt putte ballen i det åpne målet, 2-0. 11 minutter spilt og Kim Fredrik viser at han ikke bare kan score mål, men også assistere mål. Han slår ballen fra midtbanen, over forsvaret til Ådal, og ballen havner hos en målivrig Pål. Nå er Pål alene igjennom, men med bra keeper spill fra Ådal, blir det ikke noe mål på Pål ennå.
Når kampen passerer 18 minutter spilt, slår Kim Fredrik en fin ball til Niklas på venstre siden. Niklas mister dessverre ballen til en forsvarer, som spiller ballen tilbake mot egen keeper. Pål oppfatter tilbakespillet og treffer ballen så vidt med sko tuppen, før keeper, men keeper rekker å plukke opp ballen før den triller inn i det åpne buret. 5 minutter etterpå, får Ådal kast nede i eget forsvar. Kastet havner hos Pål som tar ballen med ned på venstre siden og legger et fint innlegg. Niklas har lyst på flere mål og har kommet seg inn i boksen igjen. Innlegget fra Pål treffer Niklas og vi kan notere at det står 3-0 til Vikersund.
Etter en periode med svært få sjanser, får Vikersund en stor sjanse i det 32 minutt. Pål dribler seg igjennom forsvaret på venstre siden og keeper kommer ut. Pål skyter forbi keeper, men har retning mot dødlinja. Håkon har startet et flott løp i midten og prøver å nå ballen før den er ute, men kommer akkurat for sent. Derimot 2 minutter etter, lurer Ivar seg forbi to Ådal spiller og legger et flott innlegg til Pål, som endelig får sitt første mål i kampen, 4-0. Med ett minutt igjen av første omgang, blir det ikke flere sjanser før dommer blåser kampen til pause.

Bare 4 minutter ut i 2.omgang, er Pål på farten igjen. Fra et fint gjennomspill av Ivar, er han alene med keeper, hvor han elegant lobber ballen i mål, 5-0. 45 minutter spilt, når Ivar dribler seg gjennom forsvaret helt alene. Skuddet treffer keeper og suser ut til hjørnespark. Hjørnesparket ble det ikke stort ut av. Bare 3 minutter senere, forserer Håkon ned over høyre siden og kommer til innlegg. Innlegget blir veldig høyt og burde være lett for keeper og plukke. Keeper glepper derimot ballen og en bra plassert Petter strekker fram beinet og får så vidt satt ballen i mål. Spillere og trenere fornøyde med målet, men dommer derimot annullerer målet for offside og farlig spark. Merkelig avgjørelse, men dommeren som bestemmer.
I det 50 minutt spiller Ådal bra og kommer til skudd fra 16 meters hold, men skuddet havner så vidt utenfor mål. 2 minutter etterpå får Ådal frispark på egen 16 meter. Frisparket flyr over de fleste og havner hos en Ådal spiller på 20 meters skudd hold. I det skuddet går, kaster Aleksander J seg foran skuddet. Skuddet treffer han i rompa og fortsetter mot mål. Syver er våken og får så vidt en hånd på skuddet, slik at ballen treffer tverrliggeren. Det ble en kjempe sjanse for Ådal, som nå begynner å komme med i kampen igjen. Men i det 59 minutt snapper Kim Fredrik et tilbakespill og er alene med keeper, men skuddet havner dessverre utenfor mål denne gangen. Bare 2 minutter etter får Kim Fredrik ballen på midtbanen og bestemmer seg for å gjøre jobben selv. Han dribler seg gjennom forsvaret og denne gangen setter han skuddet forbi keeper og i mål, 6-0 til Vikersund.
I det 66 minutt spiller Ådal seg til innlegg fra høyre siden, men innlegget blir svakt, og Syver kan enkelt fange ballen i fast grep. Snaue minuttet etter, spiller Ådal seg på ny igjennom, denne gangen på 5 meters hold. Skuddet blir dessverre for svakt og triller inn til Syver.
Med 1 minutter igjen av kampen, får Ivar ballen på midtbanen. Han avleverer en flott pasning til en møtende Håkon, som vender bort siste-forsvarer og fyrer av et fantastisk skudd, 7-0. Med det ebbet kampen ut og dommer blåste for fulltid og Vikersund vant med hele 7-0.

Skrevet av: Lars Marius Winther