VIF G-98 slo Haugfoss i treningskamp.

10.april 2012. VIF-Haugfoss (2-1) 4-3.

Etter en jevnspilt 1.omgang hvor spillet bølget frem og tilbake, dominerte VIF fullstendig de første 10 minuttene av 2.omgang i medvinden. Etter dette scoret Haugfoss 2 kjappe mål og tok over føringen i kampen. De siste 10 minuttene jevnet imidlertid kampen seg ut igjen.

Vikersund stilte med følgende lag: G-97:Tom Roger Finsrud(55)-Ruben Hervig(35)-Pål Spone(35).G-98:Kristoffer Hartz Braathen(35)-Sivert Drolsum(50)-Benjamin Engebretsen(35)-Tage Belgum Gundhus(35)-Alexander Haveråen(70)-Daniel Skage Schou(35)-Petter Stenbro(70)-Kim Fredrik Winther(70)-Håkon Ørpen(60).G-99:Mats Klevstad(35)-Syver Røhnebæk Kongsrud(70)-Henrik Skretteberg Stærkebye(35)-Jørgen Thingstad(45).

Mål. Kim Fredrik Winther 2, Håkon Ørpen 1, Pål Spone 1.

1.omgang. VIF skapte de 2 første sjansene. Først var Jørgen alene igjennom men ble løpt opp på 16 meteren. Deretter var Håkon aleine igjennom og også forbi keeper, men ble taklet idet han skulle sette ballen i mål. Deretter var Haugfoss igjennom aleine 2 ganger, men Syver reddet mesterlig begge ganger. Etter 10 minutter blir ballen klarert ut på 30 meter av VIF, her venter  Haugfoss spilleren Rune Johansen, som klinker til og ballen fyker inn oppe under tverrleggeren i den sterke medvinden. 0-1. 2 minutter seinere blir Haugfoss tildelt straffespark etter en klar felling, men Syver redder glimrende straffa fra Espen Bjerknes. Etter 17 minutter bryter Tom Roger et Haugfoss angrep og spiller Ruben igjennom. Han skyter fra skrått hold rett på innersiden av 16 meteren. Keeper redder, men gir retur og der er Håkon påpasselig fremme og utligner. 1-1. Bare noen minutter seinere er Ruben pånytt igjennom aleine, men denne gang redder keeper uten å gi retur. 26 minutter og Tom Roger forserer fremover og spiller Håkon på høyrekanten. Håkon legger ballen til Kim Fredrik på 16 meteren, men Kim Fredrik setter ballen over mål. 31 minutter og Petter vinner ballen på midten, dribler en mann og slår Kim Fredrik aleine igjennom. Kim Fredrik scorer sikkert. 2-1.

2.omgang. VIF kombinerer flott flere ganger og Kim Fredrik fyrer av fra 30 meter i medvinden, ballen fyker inn oppe under tverrliggeren. 3-1. Etter 9 minutter vinner Kim Fredrik et utspill fra keeper på hodet og ballen går til Pål, som setter ballen i mål fra 18 meter. 4-1. Nå presser VIF og etter 10 minutter blir de snytt for et klart straffespark når en Haugfoss spiller redder ballen med hendene. Hans Egil har nok sympati for spilleren og lar være og dømme straffe. I det 12 minutt kontrer Haugfoss og et skudd blir mesterlig reddet av Syver, men retturern blir klønete klarert rett ut  på 6 meter av en VIF spiller og der står Espen Bjerknes, som scorer enkelt. 4-2. Haugfoss presser nå på og kun 2 minutter seinere får de corner. Denne blir headet rett i mål fra 7 meter av en umarkert Espen Bjerkne. 4-3. De siste 20 minuttene bølger spillet frem og tilbake med et vist press fra Haugfoss. De får flere cornere, men ingen gir uttelling. VIF skaper også 3 store sjanser. Mats er igjennom aleine 2 ganger, men skyter rett utenfor på den ene og rett på keeper på den andre. Også Pål er aleine igjennom, men lobben han prøver på er for dårlig så keeper redder enkelt. Kampen ebber ut med 4-3 seier til VIF.

Takk til en meget dyktig dommer i Hans Egil Drolsum. (Bortsett fra straffesparket vi ble snytt for).